Supraveghere Video

De ce un sistem de supraveghere video este important?

Descurajarea

Sistemul de supraveghere video cu circuit inchis (CCTV) promoveaza siguranta prin descurajarea criminalilor. Prezenta unei camere video este suficienta pentru a opri un hot sau intentia lui de a intra in locatie  .

Unul dintre lucrurile cheie aici este sa va asigurati ca oamenii sunt siguri ca comportamentul lor este capturat pe un sistem CCTV. La usa din fata a unui magazin sau restaurant, ne place sa montam o camera de luat vederi si un monitor mare care sa arate ca sistemul supraveghere video are o imagine clara a chipului fiecaruia când intra pentru prima oara. Majoritatea cumparatorilor vor observa doar ca exista camere de luat vederi. Cu toate acestea, persoanele care intentioneaza sa fure sau chiar hoti inarmati vor observa camerele CCTV mai mult decât cumparatorul mediu. Acesti oameni stiu ca daca vor comite o crima, va fi o imagine clara a chipului lor si probabil vor fi prinsi.

Faceti clientii si angajatii sa va simtiti in siguranta

Daca toata lumea stie ca exista un sistem de supraveghere video care functioneaza, poate face ca oamenii sa se simta mai in siguranta. Uneori vom instala un monitor care sa arate imaginile reale pe care le inregistreaza camerele. Atunci când hotii sau alti factori care se confrunta cu probleme se vad pe camera – adauga un alt nivel de descurajare.

Urmarirea infractorilor

Hotii si ucigasii care sunt prinsi pe camera pot fi adesea identificati, iar dovezile video se pot fi folosite in instanta. Camerele de luat vederi sunt cei mai buni martori oculari ai unei infractiuni pentru ca nu au prejudecati si nu se obisnuiesc niciodata sa adoarma. Sunt sisteme pasive care functioneaza tot timpul. Când ofiterii de politie vin la locul crimei, unul dintre primele lucruri pe care le cauta este prezenta camerelor de supraveghere. Politia va va spune ca “camerele de supraveghere sunt marturia perfecta a ochilor.”. Acest lucru necesita un sistem profesional.

Protejarea cetateanului

Dovezile video ar putea fi singura modalitate de a dovedi ca sunteti nevinovat daca cineva (sau doi oameni care lucreaza impreuna) decide sa depuna acuzatii false sau civile impotriva dvs. Sistemele CCTV fac o treaba excelenta de protejare a celor nevinovati. Poate fi singurul martor ocular pe care il aveti, deoarece sunt intotdeauna acolo 7 zile pe saptamâna, 52 de saptamâni pe an.

Monitorizare

In scoli si in intreprinderi, instalam adesea monitoare in care angajatii cheie pot tine cont de ceea ce se intâmpla in mai multe locatii. Locatiile de la distanta, cum ar fi spatiile de incarcare din spate, locurile de parcare si “locurile fierbinti” sunt adesea locatii excelente pentru o camera de supraveghere. Daca ceva nu pare potrivit, angajatul poate apela politia sau poate lua masurile corespunzatoare.